Oslo

1. juli flytter jeg endelig inn i kollektiv i Oslo. Om alt går som det skal da. Jeg skal tilbake til Oslo. Jeg har savnet Oslo, sånn skikkelig. På den måten et barn kan savne sin mor har jeg savnet Oslo i to og et halvt år. Oslo og jeg har hatt et turbulent forhold, men som en hver romantikker må jeg tilbake. Selv om jeg ikke er så romantisk av meg. Jeg savner parker i solen. Jeg savner mennesker som aldri sier hei på gaten. Jeg savner seine kvelder med kald øl på en terrasse nederst i Hegdehaugsveien. Jeg savner lyden av trikken. Jeg savner lukten av eksos og dårlig luft, selv om jeg har astma og blir tett i lungene av det. Jeg savner å drikke så mye vin at jeg spyr på nach. Jeg savner det halvsekundet jeg tror jeg skal falle når tbanen stopper.  Jeg savner å gå gatelangs på søndager bare fordi at det ikke finnes noe bedre å gjøre. Jeg savner å ha teaterene ti minutter unna. Jeg savner sal 1 på Colloseum kino. Jeg savner Oslo-sommeren. Jeg savner Oslo-vinteren.

Og til høsen skal jeg få drive med det jeg liker best. På fulltid. Jeg skal bli fattig kunststudent som heller kjøper teaterbilletter enn middag, og bruker ungdomskortene og studentrabattene for alt de er verdt. Jeg skal være på skolen til midnatt for så å gå hjem og sitte oppe til solen står opp for å ferdigstille kunstprosjekter. Jeg skal lese bøker på søndagskvelden og på bussen.

Nå om dagen hører jeg på Nils Bech og Stromae og prøver å være like kreativ som de. Jeg maler illustrasjoner med vannmaling mens jeg chatter med morsomme og ikke fullt så morsomme boys på Tinder. Sitter oppe til langt på natt med vin og skriver på noveller og dikt jeg mest sannsynligvis aldri kommer til å publisere. Leter febrilsk etter noe å bedrive på kveldstid – forsåvidt også på dagtid – nå som det er pause i spilleplanen på teaterene. Enn så lenge har løsningen vært å gå inn og ut av Astrup Fearnley for å stirre på verkene til Damien Hirst. De er så vakre og morbide på en og samme gang, jeg får virkelig aldri nok av de.

image1.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s